Använd få plugins på din WordPress-hemsida

Så fungerar WordPress-plugins

Kort och gott kan man säga att ett Plugin är som en App för din WordPress-hemsida. Det finns tusentals olika plugins och det utvecklas ständigt nya.

Här på WordPress egna site kan du söka efter olika plugins.

När man pratar på svenska kan man även använda ordet Tillägg istället för Plugin, det kan vara bra att veta.

Olika plugins har olika funktioner och vissa är nödvändiga för att din webbplats ska fungera så som du önskar. Exempelvis om det är en webbshop du har så krävs det att e-handels-plugins är installerade. Och det finns även en uppsjö av olika ”SEO-plugins” som hjälper till så att man får en bättre överblick och underlättar arbetet med SEO.

Och såhär långt pratar vi ju om smarta och bra Plugins som allra oftast helt enkelt kan vara nödvändiga.

MEN! Det finns somsagt tio-tusentals med plugins och återigen – är dom precis som mobilappar. Det finns väldigt många onödiga – som gör mobilen långsam och i värsta fall osäker, samma sak gäller Plugins till hemsidan.

Se till att du har 100% koll på vilka Pluigns du faktiskt har installerade och varför dom måste finnas. Kan du till och med ta bort några som inte fyller någon funktion?

Ju färre ju bättre

Plugins kan slöa ner din hemsida, rejält- speciellt om du har massor av plugins installerade. Och en slö hemsida tycker varken Google eller dina besökare om, så se till att gallra ut allt onödigt!

Många saker som ett Plugin gör går ofta att fixa manuellt, som exempelvis att SSL-säkra sin webbplats. Du behöver INGET plugin för detta, du kan smidigt göra det manuellt istället för att kapa ner på listan ”onödiga plugins”.

Välj noga ut dina Plugins

Se till att dom plugins som du använder har bra betyg och används av många. Det är även noga att se till så att det faktiskt är någon som sköter om Pluginet och att det regelbundet uppdateras. Detta kan du enkelt ta reda på genom att faktiskt läsa mer om Pluginet på din egen WP-sida under Plugins eller Googla in på WordPress Tilläggs-sida.

Plugins är kryphål

Varje installerat plugin är ett potentiellt kryphål för någon som helt enkelt har nöjet med att sabotera och hacka hemsidor.

Detta är ännu ett skäl till att banta ner på plugin-listan och också därför det är så viktigt att välja Bra plugins som ofta uppdateras.

Så kort och gott – välj dina plugins med omsorg och när du har alla du tror att du behöver, så rensar du bort några till 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sveriges genuinaste SEO Byrå

Det är vårt huvudsakliga mål – vi vill INTE vara ett företag i mängden i denna bransch, utan vi vill sticka ut och vara ett val för er som kanske lessnat på vanliga seobyråer som lovar guld och gröna skogar. Vilket du inte kommer höra från oss – vi jobbar istället!

 

Adress till seobyrån

Industrigatan 10B
619 33 Trosa

Kontaktuppgifter till seobyrån

0156 – 400 00 / hej@seobyran.se

© 2021 seobyrån | All Rights Reserved